Naturistisch zeilen

Naturistisch op officiële naturistencampings en het naaktstrand is natuurlijk geen enkel probleem. Heerlijk relaxt. 
Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Zoals zeilen, heerlijk. Naturistische meren en/of zeeën bestaan volgens mij niet, maar dat wil nog niet zeggen, dat het niet kan.

Op het water zitten de boten toch meestal redelijk ver bij elkaar vandaan. En als men dan persé met een verrekijker of zo wil gluren dan doen ze dat maar.

Komt toch een keer een andere (zeil)boot te dichtbij, zoals soms tijdens het laveren, dan kan men altijd nog (op een kussentje) in de kuip van de boot gaan zitten. Overigens is dat sowieso niet onverstandig, omdat niemand de mast tegen zich aan wilt krijgen.

Heerlijk naturistisch, eigenlijk totaal geen probleem en dat zonder te choqueren.

Ergens op het brede water in de luwte gooi je dan zo nu en dan het anker uit en dan kun je dus (naturistisch) overboord om even heerlijk af te koelen door te zwemmen. Dat kan ook op openbaar water zonder problemen. Een ankerboei met daar aan een groene wimpel in de mast schijnt dan  een signaal te zijn voor andere naturisten, dat je zonder probleem bij elkaar in de buurt voor anker kunt gaan, omdat je beide geen probleem met bloot hebt. Ook in de boot levert naturistisch bivakkeren bijna nooit problemen op. En uiteraard geen gedoe van natte badkleding etc. In het zonnetje is alles zo weer droog.

Ook dit kan mooi samen met een man of met een vrouw. Uiteraard maak je ook afspraken over de kosten.

Spreekt dit jullie ook aan, laat dan hieronder een duidelijke oproep achter en benoem meteen of je zelf een zeilboot hebt en goed kunt zeilen. Zo niet, dan is het handig dat de ander wel een zeilboot heeft of wil huren en sowieso wel goed kan zeilen.
Herhaal ook in de tekst jouw e-mailadres (of noem jouw  06-nummer) zodat er ook gereageerd kan worden!

Reactie plaatsen

Reacties

Gerard
8 maanden geleden

Hoi het lijkt mij prettig om het naakt zeilen en de gezelligheid die daar bij hoort een keer mee te maken, ik heb geen boot, maar kosten kunnen gedeeld worden.

Jan van Dijk Drachten
een jaar geleden

Is er ook een man of een vrouw met een zeilboot, die behalve van zeilen er ook van houdt de zeilboot zo nu en dan voor anker te gooien en dan dus (naturistisch) overboord gaat om even heerlijk af te koelen door te zwemmen. Dat kan ook op openbaar water zonder problemen. Ook in de boot levert naturistisch bijna nooit problemen op.Ik ben dan ook een mooi-weer-zeiler. Het gaat mij er dus niet om om vele kilometers te maken, maar om gewoon van zon, wind en water en vooral van de rust te genieten. Ik wil wel helpen met zeilen als fokkenist, maar jij bent de kapitein. Uiteraard betaal ik ook mee in de kosten. Bij voorkeur in de Fryske marren, maar elders sluit ik ook niet uit, maar dan graag met minimaal 1 overnachting.
Janjacobvandijk@gmail.com Drachten

Jan van Dijk, Drachten janjacobvandijk@gmail.com
2 jaar geleden

Naturistisch op officiële naturistencampings en het naaktstrand is natuurlijk geen enkel probleem.
Heerlijk relaxt.

Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Zo vind ik zeilen heerlijk. Naturistische meren en/of zeeën bestaan volgens mij niet, maar dat wil nog niet zeggen, dat het niet kan.
Op het water zitten de boten toch meestal redelijk ver bij elkaar vandaan. En als men dan persé met een verrekijker of zo wil gluren dan doen ze dat maar. Dan hebben zij ook hun pleziertje.
Komt toch een keer een andere (zeil)boot te dichtbij, zoals soms tijdens het laveren, dan kun je altijd nog (op een kussentje) in de kuip van de boot gaan zitten. Overigens is dat sowieso niet onverstandig, omdat je de mast niet tegen je aan wilt krijgen.
Nu moet ik er uiteraard wel bij vertellen, dat ik een mooi-weer-zeiler ben. Als het koud is of regent, zul je ook geen behoefte hebben om naturistisch aan boord te zijn. Ik heb regelmatig met vrienden gezeild, heerlijk naturistisch eigenlijk totaal geen probleem en dat zonder te choqueren.
Ergens op het brede water in de luwte gooien we dan zo nu en dan het anker uit en dan gaan we dus (naturistisch) overboord om even heerlijk af te koelen door te zwemmen. Dat kan ook op openbaar water zonder problemen. Een groene vlag in de mast schijnt dan een signaal te zijn voor andere naturisten, dat je zonder probleem bij elkaar in de buurt voor anker kunt gaan omdat je beide geen probleem met bloot hebt. Ook in de boot levert naturistisch bivakkeren bijna nooit problemen op. En uiteraard geen gedoe van natte badkleding etc. In het zonnetje is alles zo weer droog. Ik ben dan ook duidelijk een mooi-weer-zeiler. Het gaat mij er dus niet om om vele kilometers te maken, maar om gewoon van zon, wind en water en vooral van de rust en het uitzicht te genieten. Ik heb zelf geen zeilboot, maar ik ga graag mee als fokkenist en de eigenaar van de zeilboot is dan ook de kapitein. Uiteraard betaal ik ook mee in de kosten, bijvoorbeeld in natura, zoals broodjes en drank en na afloop vaak uit eten. Een heerlijk (naturistisch) dagje altijd. Ik ga bij voorkeur op de Fryske Marren, maar elders sluit ik ook nog steeds niet uit.
Waar we trouwens de laatste keer tegenaan liepen: we worden toch allemaal (iets) ouder tenslotte. We hadden alle 3 best moeite om weer terug te komen in de boot. We konden niet afzetten op de bodem of zo. Een vriend moesten we echt helpen om weer terug in de boot te komen. Zelfs het helpen is dan lastig omdat je ook zelf niet op de bodem staat. Een volgende keer toch maar een speciaal touw met een soort lasso aan de zeilboot (een BM-er) vastmaken, zodat wij een voet daarin kunnen zetten om weer aan boord te klimmen.
Spreekt jou dit ook aan en heb jij een zeilboot, dan wil ik graag met jou in contact komen. Mail je mij: janjacobvandijk@gmail.com

Maak jouw eigen website met JouwWeb